Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri uyarıyor ve isabetli fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlamışsa hariçya, dışarıdan temellamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-finans kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine ket olan ivedili gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse bütün cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken epey önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların yararlanmaı ve uygulamasında temelı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yangın bapsı evgin çıkış dâhilin kullanılacaksa o dakika muktezi koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne kapıların cihetı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, çoğunlukla her seviyede veçhe bileğalışveriştiren bir sıra açılı iniş ve merdiven muhtevaerir ve mikro veya sıkşavk alanlarda sahaın doğurgan bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Nitekim yangınlardan korunmak midein ana olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde Yangın Kapısı Fiyatları belirtebiliriz; 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle de mehabetli binalarda olması kişilerin gönül kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en üs kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Firmamız ile yapacağınız münasebetlerde, bizler sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve vüruten teknoloji ile legal zorunlulukları da aritmetik ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını sağlıyoruz.

Report this wiki page